Smarthus

Vi gjør huset ditt smart!

For mange kan tanken om smarthus virke i overkant komplisert og skremmende. Faktum er at dagens smarthusløsninger er brukervennlige og lette å forstå for alle. Kort fortalt betyr smarthus det å ha kontroll over blant annet lys, varme, brannsikkerhet, innbruddsikring og ventilasjon i ett og samme system. Dette åpner opp muligheter som man simpelthen ikke kan få til med et tradisjonelt anlegg.

Så, hva er poenget med et smarthus, spør du kanskje deg selv? Et smarthus gir økt komfort, enklere betjening og redusert forbruk. Du kan automatisere store deler av hverdagen, eller velge å styre alt fra app eller enkle brytere på veggen. Enkelte velger å ta sats inn i smarthushverdagen, mens andre ønsker en billigere og enklere inngang for å teste ut godene.

Uansett hva du velger har vi gode råd for hva som kan passe deg og din bolig!

Ulike leverandører og standarder

Smarthusmarkedet begynner å tiltrekke seg flere og flere brukere. Dette har også resultert i flere leverandører og ulike standarder.

Noen produkter snakker med hverandre, andre ikke. Et eksempel kan være at lampene dine ikke forstår at de skal skru seg av når det er lys i rommet, fordi de ikke har fått beskjed om at solskjermingen er oppe.

Vi anbefaler bruk av åpne systemer, hvor man unngår disse problemene. Vi forhandler kun ledende merker, som kommuniserer med det meste av produkter på markedet.

Bør du velge kablet eller trådløst?

Når du skal velge smarthussystem står du ovenfor et viktig valg: kablet eller trådløst? Det finnes fordeler og ulemper med begge, men i hovedsak mener vi at du kan velge kablet dersom du skal bygge nytt eller pusse opp.

Dersom du skal installere smarthussystemet i eksisterende bolig anbefaler vi et trådløst system. Et trådløst system er fleksibelt, og kan enkelt bygges ut.

Økonomi

Dersom du bygger nytt eller oppgraderer det elektriske anlegget så bør du seriøst vurdere et smarthussystem. Kostnaden vil ikke skille seg stort fra et tradisjonelt el-anlegg, og du vil få tilgang til produkter og funksjoner som kan gjøre din hverdag billigere og lettere.

Ved montering i eksisterende boliger kan du velge hvor avansert du vil ha det selv. Du kan også bygge ut systemet i etterkant. På denne måten kan du selv styre kostnaden. Et smarthussystem er en investering som vil spare deg penger. For eksempel kan systemet styre lading av elbil, slik at den kun lades når strømmen er på sitt billigste.

Har du spørsmål om smarthus? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål. Send oss en henvendelse eller ring oss på telefon.

Kontakt oss